موسسه حقوقي پندار موسسه حقوقي پندار .

موسسه حقوقي پندار

وكيل كيفري و وكالت در دعاوي كيفري و جزايي

وكيل كيفري و وكالت در دعاوي كيفري و جزايي 

 

وكيل كيفري كيست؟

وكيل كيفري كسي است كه در كليه دعواي كيفري از جمله : خيانت در امانت، كلاهبرداري، فروش مال غير، سرقت، قتل، فوت در تصادفات رانندگي، ديه، ضرب و جرح، نزاع، جعل و استفاده از سند مجعول، توهين، تجاوز به عنف، تهديد، آدم ربايي، مزاحمت تلفني، مواد مخدر مي تواند طرح شكايت نمايد.

در تمام امور كيفري طرفين مي توانند وكيل يا وكلاي مدافع خود را انتخاب و معرفي نمايند، وقت دادرسي به متهم، شاكي، مدعي خصوصي و وكلاي مدافع آنان ابلاغ خواهد شد.در صورت تعدد وكيل حضور يكي از وكلا براي تشكيل و رسيدگي كافي است.

در دعاوي كيفري حداكثر چند نفر وكيل ميتوانيم معرفي كنيم؟

در جرايم كيفري به طور معمول مي توان حداكثر دو وكيل به دادگاه معرفي كرد و در جرايمي كه در صلاحيت دادگاه كيفري يك است از جمله قصاص نفس، اعدام، حبس ابد، قطع عضو، جرايم سياسي و مطبوعاتي و… مي توان حداكثر سه وكيل معرفي نمود و در مرحله تحقيقات مقدماتي حداكثر يك وكيل معرفي نمايد.

در جرايمي كه مجازات آن سلب حيات يا حبس ابد است، چنانچه متهم اقدام به معرفي وكيل در مرحله اول يعني در دادسرا ننمايد، بازپرس در اين مرحله براي وي وكيل تسخيري انتخاب مي نمايد.

وكيل كيفري و وكالت در دعاوي كيفري و جزايي 

مدارك لازم جهت طرح پرونده كيفري چيست؟

1- تنظيم شكوائيه

2- كپي شناشنامه و كارت ملي شاكي

3- وكالت نامه وكيل در صورت داشتن وكيل

4- مشخصات مشتكي عنه ( در صورت مشخص بودن )

در دعواي كيفري علاوه بر مجازات متهم طبق قانون مجازات اسلامي در مواردي مجرم محكوم ملزم به جبران خسارات وارده به شاكي مي باشد.

در دعاوي كيفري با توجه به اهميت جرايم و تخصصي بودن آن و به دليل ضمانت اجراي آن كه مجازات قانوني مي باشد، پس بنابراين بهتر است شاكي و متهم با وكيل كيفري مجرب و با تجربه مشورت و مشاوره حقوقي نموده تا با اخذ تصمصيم درست و در كوتاهترين زمان ممكن به بهترين نتيجه برسند.

وكيل كيفري بر خلاف وكيل حقوقي نمي تواند در كليه دعواي كيفري قبول وكالت نمايد، از جمله دعاوي كيفري اي كه قابليت طرح در ديوان عالي كشور را دارد، اين نوع دعاوي را فقط وكلاي پايه يك مي تواند قبول وكالت نمايد.

 تفاوت دعاوي كيفري و دعاوي حقوقي

برخي از دعاوي مانند دعوي مطالبه وجه چك ، به دو صورت كيفري و حقوقي قابل طرح هستند اما مراجعان، اغلب با ويژگي هاي هر يك از اين دعاوي و تفاوت ها و مراحل آن آشنايي ندارند و چه بسا به دليل اين عدم آشنايي دچار سرگرداني در مراجع قضايي شده و مدت زمان لازم براي به نتيجه رسيدن پرونده آنها به طول مي انجامد. از تفاوت هاي دعاوي كيفري و حقوقي مي توان به موارد زير اشاره نمود:

  • در دعاوي كيفري، دادگاه پس از اثبات اتهام متهم، وي را به تحمل مجازات محكوم مي كند اما در دعاوي حقوقي، دادگاه، خاطي را ملزم به جبران حقوق قانوني فرد زيان ديده يا خوانده مي نمايد.
  • دادخواست حقوقي حتماً بايد در برگه مخصوص دادخواست تنظيم شود اما شكايت دعاوي كيفري مي تواند در هر برگه اي تنظيم شود.
  • در دعاوي حقوقي، با رضايت خواهان دعوا خاتمه يافته و پرونده بسته مي شود، اما در بسياري از دعاوي كيفري، حتي با وجود رضايت شاكي يا مجني عليه نيز پرونده خاتمه نمي يابد و آثار معنوي جرم بايد جبران شود.
  • شاكي، مشتكي عنه يا متهم و اتهام در دعاوي كيفري به ترتيب هم رديف خواهان، خوانده و خواسته در دعاوي حقوقي است.
  • در دعاوي كيفري، ابلاغ دعوا به متهم توسط احضاريه انجام مي شود در حاليكه اين ابلاغيه در دعاوي حقوقي توسط اخطاريه انجام مي شود.
  • وكيل كيفري بايد تجربه وكالت در دعاوي كيفري را داشته باشد.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ساعت: ۰۱:۲۱:۳۹ توسط:داريوش حقيقي موضوع: نظرات (0)

دعاوي امور ملكي چگونه دعاويي هستند؟

وكيل ملكي

وكيل ملكي مجرب كيست؟ وكيل پايه يك امور اراضي و املاك چه خصوصياتي بايد داشته باشد؟ همچنين وكيل ملك خبره در چه پرونده هايي تبحر و تجربه دارد؟ متداول ترين دعاوي ملكي كدام ها هستند؟ و سوالات و اطلاعاتي از اين دست را در اين مقاله شرح داده ايم.

 

دعاوي امور ملكي چگونه دعاويي هستند؟

دعاوي ملكي از جمله دعاويي است كه بسته به نوع و موضوع آن مي تواند جنبه حقوقي، كيفري و يا تلفيقي از هر دو را داشته باشد.

موضوع دعاوي ملكي به نوعي به موضوع بين اموال غير منقول و انسان مربوط مي شود كه با توجه به نوع زمين و املاك و نوع كاربري آن ها در كشور ما نظام حقوقي متفاوتي در اين رابطه وجود دارد.

در امور و دعاوي املاك، مستغلات و اراضي موارد و دعاوي اي مطرح است كه لازم است توسط وكيل ملك و وكيل ملكي و متخصصين و وكلايي كه در زمينه املاك فعاليت مي كنند و داراي و تبحر و تجربه هستند پيگيري و انجام شود.

وكيل ملكي مجرب كيست؟

وكيل متخصص امور ملكي چه خصوصياتي دارد؟

۱. يكي از معيار هاي تشخيص يك وكيل ملكي خوب و مجرب، ميزان تجربه وي است.

عليرغم آنكه تمام وكلاي دادگستري امكان بررسي و قبول وكالت در تمامي پروندهاي ثبتي، كيفري، حقوقي، ملكي و خانواده و غيره را دارند، اما تجربه يك وكيل ملك به عنوان وكيل ملكي پايه يك خبره در زمينه امور مرتبط با املاك و اراضي باعث مي شود تا وي بتواند با درصد موفقيت بالاتري در تمامي دعاوي ملكي نظير تقسيم و افراز ملك مشاع، خلع يد، قلع بنا، تخليه ملك، الزام به تنظيم سند رسمي، مطالبه اجرت المثل ايام تصرف، ابطال سند، تعديل و افزايش اجاره بها و غيره قبول وكالت نمايد.

۲. از ديگر معيارهاي مهم يك وكيل ملكي مجرب دانش حقوقي و تسلط علمي وي در زمينه هاي مختلف حقوقي،كيفري و ثبتي امور املاك، اراضي و مستغلات است و بايد ضمن آشنايي با قوانين و مقررات مربوطه، با آراء وحدت رويه ديوان عالي كشور، آراء وحدت رويه ديوان عدالت اداري، نظريات مشورتي اداره حقوقي قوه قضاييه، نظريات اساتيد برجسته علم حقوق و دكترين و همچنين رويه مرسوم محاكم و دادگاه هاي كشور نيز آشنايي كافي داشته باشد.

ملك به چه معناست؟!

ملك كلمه اي عربي است كه وارد زبان فارسي شده است و بر اساس نوع تلفظ معاني گوناگوني دارد. تمام دارايي هاي غير منقول، در رديف ملك قرار مي گيرند. ملك انواعي دارد كه مهترين آنها ملك مشاعي و ملك مفروز مي باشد. ملك مشاعي به ملكي گفته مي شود كه دو نفر يا بيشتر، در تمامي جزء جزء ملك ، به نسبت سهم خود داراي ملكيت مي باشند و ملك مفروز، ملكي است كه در مالكيت يك شخص اعم از حقيقي يا حقوقي قرار دارد.

ممكن است مالكيت يك شخص در ملك خود هم به نحوء مشاع باشد و هم به نحوه مفروز، مانند مالكيت آپارتمان، كه قسمت اختصاصي در مالكيت اختصاصي و مفروز و قسمت مشاعي مانند راه پله ها و حياط، در مالكيت مشاعي، قرار دارد.

وكيل ملك پايه يك با تجربه و خبره به عنوان يك وكيل ملكي مجرب قبل از هر چيز بايد نسبت اصل و معنا و مفهوم موضوع ملك آشنايي داشته باشد.

عرصه و اعيان چه تفاوتي با هم دارند؟

ملك به عرصه و اعيان تقسيم مي شود. در هر ملكي كه بنايي ساخته شده ، «زمين يا عرصه» ناميده مي شود و بناي احداثي بر روي زمين، «اعيان» ناميده مي شود.گاهي اوقات امكان دارد مالك اعياني از مالكيت عرصه سهمي نداشته باشد و يا بالعكس.

حقوق متعلق به املاك و مالك كدام موارد است؟

۱) حق تصرف و سلطه بر اموال

مالك ، حق هر گونه تصرف و استفاده از ملك خود را دارد به شرطي كه اولا مزاحمتي براي اشخاص ثالث يا همسايگان نداشته باشد و ثانيا اين استيلا بر مال و ملك در حدود متعارف باشد و هيچ كس حق ندارد بجز به حكم قانون مال را از تصرف مالك آن خارج نمايد.

۲) مالكيت بر محصول ملك

كليه گياهان و درختهاي رشد كرده در ملك و يا ميوه هاي متعلق به درختان هر ملكي، به تعبيت از مالكيت ملك، در مالكيت صاحب ملك، قرار مي گيرد.

حقوقي كه اشخاص ثالث در ملك شخص ديگر دارند

۱) حق انتفاع

مالك مي تواند بر اساس يكي از عقود، اجاره، وكالت، امانت و يا درهر قالبي حق انتفاع ملك خويش را به اشخاص ثالث واگذار نمايد. در هر صورت تسلط و تصرف ملك ديگري به عنوان استفاده از حق انتفاع، در حكم امانت است.

۲) حق وقف

هر مالكي مي تواند با رعايت شرايط نسبت به حبس عين مال و قراردادن منفعت آن براي هدف مشروعي، مال خود را وقف نمايد. وقف مال مي تواند براي استفاده عام مردم باشد يا براي شخص يا اشخاص معيني.

شخص كه قصد وقف كردن مال خود را دارد بايد شرايطي داشته باشد كه عبارت است از:

الف) واقف بايد اهليت داشته باشد، يعني شخص بايد عاقل، بالغ، مختار و رشيد باشد.

ب) واقف بايد مالك مالي باشد كه وقف مي كند. اين مالكيت با ارائه مدارك مثبته مالكيت توسط او مشخص مي شود.

ج) واقف بايد براي عمل وقف قصد و رضايت داشته باشد و اگر وقف وي از روي اكراه باشد، چنين وقفي صحيح نيست.

 

متداولترين دعاوي ملكي كدام است؟

يك وكيل پايه يك به عنوان وكيل ملك و وكيل ملكي مجرب بيشتر با دعاوي و پرونده هاي ذيل سرو كار دارد:

۱) الزام به تنظيم سند رسمي

مرحله آخر فروش و انتقال رسمي يك ملك ، حضور طرفين در دفاتر اسناد رسمي و تنظيم سند رسمي مي باشد كه معمولا فروشندگان به دلايل مختلف از انجام آن خودداري مي كنند. در اين صورت خريدار يا وكيل ملكي با مراجعه به مراجع قضايي، فروشنده را ملزم به تنظيم سند رسمي مي كند.

خريدار قبل از اقامه دعوي بايد با مشورت با وكيل ملكي با تجربه، اطمينان حاصل كند كه ملك مورد معامله در رهن يا بازداشت نباشد، زيرا دادگاه به انتقال ملكي كه در رهن ديگري يا بازداشت است راي نخواهد داد. در اين حالت بايد فك رهن مورد معامله را نيز از دادگاه بخواهد.

در نهايت هر گاه مالك حاضر به امضاي سند انتقال به نام خريدار نشود، نماينده دادگاه سند انتقال را در دفتر اسناد رسمي به نام خريدار امضاء مي كند.

۲) دستور تخليه

اجاره عقدي است كه به موجب آن مستاجر مالك منافع عين مستاجره مي شود و به تبع آن مي تواند در آن هر گونه دخل و تصرفي كند. اگر پس از پايان مدت قرارداد اجاره، مستاجر بدون تمديد قرارداد از تخليه ملك خودداري كند صاحب ملك مي تواند براي گرفتن دستور تخليه در صورتي كه ملك منزل مسكوني باشد به شوراي حل اختلاف محل وقوع ملك و در صورتي كه ملك تجاري باشد به دادگاه عمومي محل وقوع ملك رجوع نمايد.

۳) خلع يد

دعوي خلع يد، به آن دسته از دعاوي گفته مي شود كه در آن مالك از متصرف غير قانوني ملك خود شكايت نموده و از مراجع قضايي تقاضاي خلع يد متصرف از ملك را دارد. در دعاوي خلع يد، متصرف ابتدا به صورت قانوني و قراردادي و با اجازه مالك به انتفاع از ملك پرداخته اما پس از اتمام مهلت از پيش تعيين شده، از باز پس دادن ملك به مالك خود امتناع نموده و به صورت غير قانوني به تصرف ملك ادامه مي دهدبه دليل اينكه اكثر مردم در طرح دعواي خلع يد، تخليه يد، دستور تخليه و تصرف عدواني اشتباه مي كنند و اين باعث مي شود كه به هيچ نتيجه اي نرسند و دعواي آنها رد مي شود حتما پيشنهاد مي شود با وكيل پايه يك متخصص در امور ملك و اراضي به عنوان يك وكيل ملكي مجرب مشورت كنيد.

۴) تصرف عدواني

دعواي تصرف عدواني چه در بعد كيفري و چه در بعد حقوقي از جمله دعاوي ملكي متداول است.

در دعواي تصرف عدوانيريال فرد مي تواند از طريق حقوقي يا كيفري اقدام كند و در انتخاب آنها تا حدودي اختيار دارد، زيرا دعاوي كه به صورت حقوقي مطرح مي شوند، دوباره نمي توانند به روش كيفري اقامه شوند اما دعاوي كيفري را دوباره مي توان به روش حقوقي مطرح كرد. همين امر لزوم بهره گيري از وكيل ملكي را در دعاوي رفع تصرف عدواني تقويت مي كند. زيرا در هر يك از روش ها جريان پيگيري پرونده و طريقه اثبات دعوي تفاوت دارد.

۵) الزام به تحويل مبيع

فروشنده مكلف است پس از فروش ملك به مشتري، مبيع را به وي تحويل دهد، اما در مواردي فروشنده از اين امر سر باز مي زند، به خصوص در مواقعي كه زماني بين وقوع معامله و تنظيم سند رسمي وجود داشته باشد، به دليل سودجويي فروشنده از افزايش قيمت ها، اين مشكل بيشتر مشاهده مي شود. در هنگام بروز اين مشكل خريدار مي تواند با كمك وكيل ملكي، اقدام به طرح دعواي الزام به تحويل مبيع عليه فروشنده نموده و از اين طريق اقدام به دريافت ملك خريداري شده خود نمايد.

۶) رفع مزاحمت

دعوي رفع مزاحمت نيز از جمله دعاوي تصرف مي باشد و در آن، متصرف ملك از مزاحم در تصرف خود شكايت مي نمايد و به اين ترتيب، به رفع مزاحمت وي مي پردازد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ساعت: ۰۱:۱۹:۰۹ توسط:داريوش حقيقي موضوع: نظرات (0)

منظور از طلاق توافقي چيست؟

منظور از طلاق توافقي چيست؟

همه چيز درباره طلاق توافقي و شرايط مختلف آن طلاق توافقي نوعي طلاق است كه به صورت توافق در بين زوجين اي كه با مشكلاتي غير قابل حل در پس از ازدواج رو به رو ميشوند شكل ميگيرد. در طلاق توافقي تمامي شرايط و موارد مورد توافق به زوجين بستگي دارد و لازم است با دقت و با فرصت كافي اين موارد مورد بحث قرار گرفته و نتيجه نهايي در هر مورد يادداشت شود.

چه مواردي منجر به طلاق توافقي در بين زوجين ميشود؟

از مهم ترين اين موارد كه لازم است در مورد آنها بين زوجين به توافق رسيده شود مي توان به مهريه مورد پرداخت و يا بخشش آن، چگونگي حضانت فرزندان پس از طلاق، نفقه و نحوه تقسيم جهيزيه و در صورت نياز هزينه خانه دانست. همه چيز درباره طلاق توافقي و شرايط مختلف آن

مراحل اخذ طلاق توافقي به چه صورت است؟

پس از به جمع بندي رسيدن موارد فوق، زوج جهت انجام طلاق توافقي به دادگاه خانواده مراجعه خواهند نمود و پس ار درخواست صدور گواهي عدم امكان سازش  و پر كردن مطالب مورد درخواست درخواست طلاق توافقي را خواهند نمود. پس از ارائه درخواست به دادگاه، روال بعدي در طلاق توافقي تقريبا مشابه طلاق عادي پيگيري خواهد شد و مراحل قانوني طي خواهد شد. همه چيز درباره طلاق توافقي و شرايط مختلف آن معمولا پس از ارائه درخواست طلاق به دادگاه توسط زوجين؛ دادگاه به ايشان تكليف مي كند تا هر يك از زوجين شخص بي طرف و داوري را از ميان بستگان خود انتخاب و به دادگاه معرفي نمايند تا در صورت امكان و با پا در مياني آنها زوجين از طلاق صرف نظر نمايند. در صورتيكه اين راهكار مشكل زوجين را برطرف نكرد، پس از ارائه گزارش نهايي به دادگاه و بررسي توافق هاي انجام شده در زوجين راي نهايي صادر خواهد شد.

راي دادگاه پس از درخواست طلاق توافقي به چه صورت مشخص ميشود؟

راي دادگاه قضايي پس از بررسي طلاق توافقي در قالب يك گواهي صادر خواهد شد كه  اين گواهي  به گواهي عدم امكان سازش زوجين تلقي مي شود. گواهي ياد شده  3 ماه از زمان اعلام دادگاه اعتبارخواهد داشت و در اين بازه زماني زوجين يا وكلاي آن ها مي توانند جهت ثبت طلاق از نوع توافقي به دفاتر ازدواج و طلاق مراجعه كنند. همه چيز درباره طلاق توافقي و شرايط مختلف آن

هزينه طلاق توافقي چقدر است؟

اين روز ها ارائه هر خدماتي به صورت تخصصي و يا غير تخصصي با اخذ هزينه اي همراه است. در رشته هاي حقوق نيز با توجه به حساسيت بالاي پرونده هاي حقوقي و همچنين ميزان تجربه وكيلي كه قصد قبول پرونده و دفاع از حقوق را دارد، اين مورد نقش بالايي را ايفا ميكند. با توجه به نمودار آمار دعاوي حقوقي، اين مورد را مشخص مي نمايد كه  انواع طلاق و به خصوص طلاق توافقي سالاته مورد طلاق توافقي از اهميت بالايي برخوردار است و سهم بالايي را در دعاوي حقوقي به خود اختصاص ميدهد. در ادامه به مواردي كه لازم است در مورد هزينه طلاق توافقي و همچنين هزينه وكالت طلاق توافقي بدانيد به صورت مختصر و مفيد خواهيم پرداخت تا با اطلاعاتي بيشتر و با چشماني باز اين مهم را بررسي نماييد. همه چيز درباره طلاق توافقي و شرايط مختلف آن همانطور كه مستحضر هستيد ميدانيم كه هزينه موارد تخصصي وكالت بسته به رتبه و پايه وكيل هاي حقوقي متفاوت مي باشد كه اين مورد بسته به تجربه وكيل حقوقي و همچنين پرونده هايي كه آن وكيل و يا موسسه حقوقي كه در آن كار ميكند با موفقيت و با رضايت كامل مشتري حل نموده است بستگي دارد.

چه مواردي در تخمين هزينه طلاق توافقي نقش دارند؟

هزينه طلاق توافقي و همچنين هزينه وكالت طلاق توافقي نيز از اين قانون طبعيت مي كند و بسته به موارد مد نظر زوج مراجعه كننده و همچنين آساني و يا دشواري پرونده پس از بررسي اوليه پرونده مشخص و تخمين زده خواهد شد. همجنين بايد اين مورد را نيز مد نظر داشته باشيد كه در اكثر موارد اين پرونده ها صرفا يك پرونده كوچك و جمع و جور نيستند بلكه اكثرا در صورت عدم سازش دو طرف در موارد و بند هايي از پرونده، به پرونده هاي مجزا و جداگانه اي نيز تقسيم خواهند شد كه حل و فصل صحيح آنها به زمان زيادي نياز خواهد داشت. همه چيز درباره طلاق توافقي و شرايط مختلف آن حتما قبل از اقدام به طلاق توافقي از متخصصين مشاوره بگيريد... بهترين راه اين است كه جهت دريافت مشاوره و تخمين هزينه جهت هزينه طلاق توافقي و همچنين هزينه وكالت طلاق توافقي به كارشناسان وكالت حقوقي امور خانواده مؤسسه حقوقي پندار از طريق ارسال فرم درخواست مشاوره يا تماس تلفني و به آساني بهره مند شويد. منبع: موسسه حقوقي پندار  


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ساعت: ۰۱:۱۴:۱۶ توسط:داريوش حقيقي موضوع: نظرات (0)